NOVI ZAGREB – ISTOK

Istočni dio Novog Zagreba obuhvaća sljedeća gradska naselja: Dugave, Jakuševec, Sloboštinu, Sopot, Središće, Travno, Utrine i Zapruđe te prigradska mjesta Buzin i Veliko Polje.

više
NOVI ZAGREB – ZAPAD

Ova četvrt obuhvaća gradska naselja: Lanište, Kajzericu, Remetinec, Siget, Savski gaj, Trnsko, Blato, Botinec, Podbrežje i Svetu Klaru.

više
PEŠĆENICA – ŽITNJAK

Četvrt obuhvaća sljedeća naselja: Volovčicu, Borongaj, Ferenščicu, Borovje, Folnegovićevo naselje, Vukomerec, Kozari Bok i Kozari Puteve.

više
PODSLJEME

Podsljeme je gradska četvrt u Zagrebu koja obuhvaća naselja u sjevernom dijelu grada, na obroncima Medvednice. Sastoji se od: Šestina, Mlinova, Gračana i Markuševca.

više
PODSUSED – VRAPČE

Južni dio ovog dijela grada gusto je naseljen, a u njemu se ističu naselja Gajnice, Podsused i Vrapče te dio Stenjevca.

više
ČRNOMEREC

Četvrt obuhvaća dio uz Ilicu zapadno od Ulice Republike Austrije, te gradska naselja na obroncima Medvednice: Jelenovac, Šestinski dol, Vrhovec, Sveti Duh, Bijenik, Lukšići, Mikulići, Fraterščica i dijelovi Kustošije.

više
DONJA DUBRAVA

Donja Dubrava obuhvaća dio Dubrave južno od Avenije Dubrava, u kojem se nalaze naselja kao što su Čulinec, Retkovec i Trnava.

više
DONJI GRAD

Donji Grad obuhvaća najuže gradsko središte, južno od Gornjeg grada do željezničke pruge, na zapad do Ulice Republike Austrije, a na istok do Heinzelove.

više
GORNJA DUBRAVA

Obuhvaća sjevernoistočni dio grada Zagreba, a obuhvaća naselja kao što su Čučerje, Oporovec, Branovec, Jalševec, Čugovec, Dankovec, Miroševec, Novaki, Novoselec, Granešina te naselja novogradnji Klaka, Poljanice i Studentski Grad.

više
GORNJI GRAD

Jedno od najpopularnijih gradskih četvrti, obuhvaća uži dio grada, glavni gradski trg te staru jezgru Kaptol i Gradec, popularna naselja Šalata i Tuškanac.

više
MAKSIMIR

Gradska četvrt grada Zagreba u kojoj se nalazi istoimena park šuma Maksimir kao i stadion Maksimir. Poznatiji dijelovi gradske četvrti su: Laščina, Oboj, Gornji i Donji Bukovac te Remete.


više
SESVETE

Kao najmnogoljudnija gradska četvrt, koja broji prema popisu stanovništva iz 2011. godine, preko 70.000 stanovnika, Sesvete su ujedno i najmlađa četvrt po prosječnoj starosti stanovnika. U Sesvetama se nalazi preko 10 osnovnih škola i vrtića, srednja škola Jelkovec i Gimnazija Sesvete, a tu su i tri glavne kulturne ustanove: Muzej Prigorja, Knjižnica Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete.

više
STENJEVEC

Gradska četvrt Stenjevec nalazi se na zapadnom dijelu grada Zagreba. Broji preko 50.000 stanovnika i prema prosjeku godina, jedna je od mlađih četvrti. Dvije trećine područja su urbanizirane, istočni dio je pretežito stambenog karaktera, a u njemu se ističu naselja Špansko, Malešnica i dio Stenjevca.

više
TREŠNJEVKA – JUG

Omiljeno zagrebačko more – Jarun (ujedno i naziv naselja), nalazi se na jugozapadnoj strani grada Zagreba i spada među najdraža odredišta Zagrepčana. Zbog blizine sporstko – rekreacijskog centra, dobre povezanosti sa ostatkom grada tramvajem i autobusom te kvalitetnom gradnjom zgrada, ovaj je kvart prilično popularan te se posljednjih godina smatra „elitnim kvartom“ među novosagrađenim dijelovima grada.

više
TREŠNJEVKA - SJEVER

Trešnjevka se proteže zapadnim dijelom grada Zagreba, u najužem smislu dio oko Ozaljske ulice, gdje se nalazi Park Stara Trešnjevka i Trešnjevačka tržnica.

više
TRNJE

Ovu četvrt odlikuje veliki broj visokoškolskih ustanova, kao što su FER, Filozofski fakultet, FSB, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, kao i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Autobusni kolodvor.

više